Såhär blev mina tekakor.
Hade havregryn och loppfrön i.
5 dl vatten
2,5 dl havregryn
50 g smör
1 paket jäst
loppfrön
salt
socker
3 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl
Värmde vattnet och hade sen i havregryn och loppfrön, lät det stå och dra en stund.
Sen när smeten var fingervarm hade jag i smör, salt, socker och jäst.
Sen var det dax för rågsikt och mjöl.
låt jäsa i 30 minuter.
baka ut, jäs igen ( jag lät de jäsa ca 30 minuter till)
grädda ca 10 minuter 225°C
Detta skriver jag om...
Vardag
(1272)
Shopping
(316)
mobilblogga
(93)
Bakning och Matlagning
(84)
Listor
(58)
Mammaliv och kärlek
(46)
Graviditet
(23)
Tatueringar
(23)
vikt
(21)
pyssel
(13)
Sixtens utveckling
(9)
Sömnlös
(7)
Dagdrömmar
(6)
Fotografera
(6)
Semester
(6)
Frågor?
(4)
roadtrip
(4)
virka
(4)
Sixten önskar sig
(3)
tips och trix
(3)
Dagens
(2)
Hjärnspöken
(2)
tisdag 16 februari 2010
Tekaka med loppfrön
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar