Kan meddela att de är jättegoda!
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
2 dl kesella
1 gram saffran - som du blötlägger i 1 msk sprit.
2 dl sirap
½ tsk salt
ca 17 dl mjöl
3 tsk bakpulver
Börja med att lägga saffran i sprit.
Sen smular du jästen i en degskål.
Smält smöret ,häll i saffran+ sprit, häll i mjölk och kesella.
Se till att det blir fingervarmt, blanda ner i jästen och blanda sen ner mjöl, salt och bakpulver.
Degen ska vara lite kletig.
Sen är det bara o jäsa i ca 40 minuter.
Baka ut och gör fina lussekatter.
Jäs på plåt i ca 20 minuter pensla med ägg och sätt dit russin.
Grädda i ugn ca 8 minuter 225° C.
Jag penslade dem med sirapsvatten när de tagit ut ur ugnen så de ser glansiga o fina ut :D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Va kul att du vill skriva en kommentar! :) Tack och ha en fin dag!